top of page
Zoeken

Hoe gaan we te werk bij het opmaken van een tuinplan?

Bijgewerkt op: 8 nov. 2023

De winterperiode is de ideale tijd van het jaar om een ontwerpplan voor uw tuin te maken. Op die manier zorgt u er immers voor dat uw tuin in de lente mee kan groeien met de seizoenen. Als gevolg heeft u in de zomer een prachtige tuin waar u in kunt genieten van warme temperaturen.


tuinplan, tuinontwerp

Wat is een tuinplan?

Wat voor tuin heeft u in gedachten? Misschien gaat uw voorkeur uit naar een strakke moderne tuin met symmetrische plantvakken. Of een landelijke tuin met wintergroene massieven, kleurrijke borders … Misschien bent u op zoek naar een functionele tuin met eetbare bloemen, kruiden en groenten. Of wil u vooral genieten in een onderhoudsvriendelijke tuin? Voor elk wat wils!


Ongeacht het type dat u kiest, het maken van een tuinplan is de beste manier om ervoor te zorgen dat het wordt zoals u wilt. Tuinen Vandemaele in Ledegem is als tuinarchitect gespecialiseerd in het opstellen van een aanlegplan en helpt u graag.


Waar moet u mee rekening houden?

Bij de aanleg van uw tuin is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Belangrijk is uw budget. Stel op voorhand een realistisch budget vast van wat uw tuin mag kosten om onaangename verrassingen te voorkomen. Een ontwerp uitvoeren in fases is ook een mogelijkheid. Daarbij is het belangrijk om van in het begin een duidelijk beeld te hebben van waar we naartoe gaan zodat er geen verloren kosten gemaakt worden.


Voor de invulling zelf is het handig als u als klant een lijst met kenmerken opstelt die u in uw tuin wilt. Welke planten of bomen wilt u? Wilt u dat er een waterpartij, zwemvijver of bijgebouw in uw tuin komt? Om een goed beeld te krijgen van uw verwachtingen komt ons team graag bij u thuis langs om de mogelijkheden te bespreken. Vervolgens stellen we een ontwerpplan, 3D-plan, uitvoeringsplan en beplantingsplan op.


Wilt u meer weten over hoe we te werk gaan? Neem contact met ons op.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page