top of page
Zoeken

Tuinkalender augustus – september

Dit kan de tuinaannemer voor je doen

Een goed verzorgde tuin vergt heel wat werk. Dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Het hele jaar door moeten er een kleine en grote klussen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de tuin er altijd optimaal bij ligt. Maar er is meer nodig dan een simpele uitvoering van de benodigde werkzaamheden. De dagen waarop deze worden uitgevoerd is in de meeste gevallen net zo belangrijk als de manier van uitvoering.


Als professionele tuinaannemers en tuinarchitecten weten we bij Tuinen Vandemaele precies wat er moet gebeuren tijdens welke periodes van het jaar. We bekijken dit op maandelijkse basis en laten de details graag afhangen van de specifieke karakteristieken van je tuin. Gezien het zomerseizoen op zijn einde begint te lopen, zetten we hieronder kort op een rijtje welke werkzaamheden aan je tuin het best uitgevoerd worden in de maanden augustus en september.ontwerp tuin Vandemaele J

Tuinonderhoud in augustus

Hieronder hebben we een klein lijstje verzameld van wat je in de tuin allemaal kunt doen in de maand augustus.

  • De maand augustus is ideaal voor snoeien en onkruid wieden. In de laatste volle zomermaand van het jaar kunnen de zaden van uitgebloeide bloemen verzameld worden, om deze daarna te drogen en te bewaren op een donkere, droge plaats.

  • Vaste planten kunnen een steuntje gegeven worden.

  • Bessen- en bramenstruiken kunnen teruggesnoeid worden tot op de grond, evenals coniferen en andere groenblijvende hagen. Voor deze laatste soort begroeiing is het de laatste keer van het jaar dat ze gesnoeid hoeven te worden.

  • Ook water geven tijdens momenten van droogtes is iets wat je kunt doen in augustus.

  • Vervelende bladluizen kunnen bestreden worden.

  • Coniferen en naaldbomen snoeien.

  • Opsnoeien van te laag hangende takken van de notelaar.

Tuinonderhoud in september

De nazomer, de mooie maand september, betekent vooral kalk strooien. Daarnaast duidt de tuinkalender september ook aan als de ideale maand voor het aanleggen van een nieuw gazon of het opknappen van je bestaande gazon. Dankzij de nog warme grond ontkiemen zaden namelijk uitstekend in deze periode van het jaar. September is verder ook geschikt voor het planten van nieuwe bloemen en planten, bijvoorbeeld in bloemborders.


Wens je meer informatie over het ideale onderhoud voor jouw tuin in augustus en september? Neem gerust en vrijblijvend contact op met de professionals van Tuinen Vandemaele!


35 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page