top of page
Zoeken

Uw tuin voorbereiden voor komende zomer

Bijgewerkt op: 8 nov. 2023

Een professional voor een mooie tuin


Nu de koude wintermaanden voor de deur staan, breekt het ideale moment aan om uw tuin al voor te bereiden voor de komende lente en zomer. De meeste planten zijn uitgebloeid en ook de bomen gaan in een winterslaap. Zodra de lente aanbreekt, wilt u dat uw tuin snel weer in volle glorie staat. Net daarom is het interessant om een tuinman onder de arm te nemen. We vertellen u alvast wat deze allemaal voor uw tuin kan betekenen.


Tuin voorbereiden op zomer

Snoeien van bomen


Een belangrijk onderdeel van tuinonderhoud tijdens de winter is het snoeien van bomen. Door deze te snoeien in de winter kan de boom in de lente meteen weer in volle kracht bloeien. Ook staat door hun ‘winterslaap’ de sapstroom op een laag pitje waardoor uw boom minder gaat bloeden. Wel is het belangrijk om dit niet te doen wanneer er vorst verwacht wordt. Gesnoeide bomen hebben vaak een aantal dagen nodig vooraleer hun wonden terug geheeld zijn. Daarom hanteren we over het algemeen de regel dat we niet snoeien als er vorst wordt verwacht binnen de drie dagen. Zo voorkomen we dat uw bomen ziek worden of verzwakken.


Uittekenen van tuinplannen

De winter is het ideale moment om plannen te maken om uw tuin te veranderen of een nieuwe stijl te geven. Tuinen Vandemaele J in Ledegem is gespecialiseerd in het uittekenen van tuinplannen. Als gediplomeerde tuinarchitect komt zaakvoerder Jurgen graag bij u langs om uw wensen te bespreken. De eerste stap is een ingekleurd ontwerpplan met indien gewenst een 3D visualisatie waarop het gazon, bloemperken, bomen en struiken maar ook tuinpaden en verhardingen en een eventuele zwemvijver of waterpartij afgebeeld staan. Daarop volgt een concreet uitvoeringsplan dat de basis vormt voor een zeer gedetailleerde offerte. Het uitvoeringsplan bevat een volledig beplantingsplan met de exacte opsomming van de gekozen planten, bomen en heesters en ook hun aantal. Daarbij komt nog het detailplan van alle nutsvoorzieningen – waterleiding en elektriciteit voor verlichting bijvoorbeeld - en een overzicht van de daarbij horende werken: grondwerken, drainagewerken enz. Het is een intensieve voorbereiding waartoe de donkere en koude wintertijd zich heel goed leent.


Aanleg van de tuin

Naast het ontwerpen van uw tuin kunnen in de wintermaanden toch al verschillende voorbereidende werken worden uitgevoerd in aanloop naar de eigenlijke tuinaanleg. Zo kunnen we altijd het onkruid verwijderen en afgevallen bladeren en takken opruimen. Maar als het weer het toelaat, kunnen we zelfs al ingrijpende werken aanvatten. Denk maar aan grondwerken, afsluitingen plaatsen en verhardingswerken. Dan resten in het voorjaar alleen nog de aanplantingen en het inzaaien van het gazon. En dat betekent toch een hele voorsprong, niet? Tuinen Vandemaele J voert dergelijke projecten uit in een wijde regio van Ledegem zodat u zo snel mogelijk van uw nieuwe tuin kunt genieten.


Tuinman nodig in regio Ledegem? Contacteer Tuinen Vandemaele J.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page