top of page

TUINARCHITECTUUR DOOR TUINEN VANDEMAELE J:
EEN MIX VAN KENNIS, CREATIVITEIT ÉN…
MEEDENKEN MET DE KLANT

LANDSCHAPS- EN TUINARCHITECT

“Rome is niet in één dag gebouwd”, u kent het spreekwoord vast. Het is van toepassing op Tuinen Vandemaele J want Jurgen Vandemaele schudt ook uw tuinontwerp niet in één dag uit zijn mouw. Een tuinarchitect bekijkt namelijk het hele plaatje: de mogelijkheden van het terrein, de omgeving, uw woning én uw wensen. Hij denkt met u mee, giet alles in één evenwichtig concept en creëert zo een tuin die perfect bij u past.

Hoe gaat Tuinen Vandemaele J te werk bij de opmaak van een tuinontwerp?

Dat begint bij voorkeur met een plaatsbezoek. Wat wilt u? Hoe zien de woning en het terrein eruit? Wat is er mogelijk? Bij een tuinplan focust Tuinen Vandemaele J op soberheid, openheid, de juiste plantenkeuze, kwalitatieve materialen, functionaliteit, stijl en sfeer.

Maar ook wat ù wil, is belangrijk bij het ontwerp. Indien mogelijk werkt Tuinen Vandemaele ook samen met uw bouwarchitect. Zo kunnen onnodige funderingen vermeden worden; Bovendien is het een absolute must om de exacte plaats van regenwaterputten en controleputten te kennen.

Op basis van alle info maakt Tuinen Vandemaele een voorontwerp. Dat is een eerste plan waarin we onze ideeën met u delen. Verwacht u aan een ingekleurd plan en eventueel 3D-tekeningen. U krijgt al voorstellen voor de keuze van (kwalitatieve) materialen en geschikte planten

De volgende fase is het gedetailleerd ontwerpplan: een definitief plan om een gedetailleerde offerte op te maken én de start om uw tuin te realiseren. In één of meerdere fases.

Op het uitgebreid beplantingsplan vindt u alle info over de voorziene beplanting met de correcte namen, de exacte plaatsaanduiding en de aantallen. Iedere boom, heester, vaste plant… heeft zijn eigen bloeikleuren en geuren. We luisteren graag naar wat u wil.

Het detailplan geeft u informatie over de verlichtingspunten en alle nutsvoorzieningen - van waterleidingen tot drainage. Zelfs de patronen van de verhardingen vindt u erop terug.

EEN GOED PLAN

Naast een creatief en uniek ontwerp - de presentatieschets - voorzien we ook alle nodige plannen die eventueel nodig zijn om de uitvoering tot in het kleinste detail te kunnen uitvoeren. En dat zijn er heel wat: het ontwerpplan, beplantingsplannen, het verhardingsplan, technische detailplannen, 3D-tekeningen enz. Zo kan u gerust zijn dat alles ‘volgens plan' afgewerkt wordt.

Gedetailleerd ontwerpplan

Een definitief plan waarmee we van start kunnen gaan voor de opmaak van een gedetailleerde offerte en tevens de start om uw tuin te realiseren. Dat doen we in één of meerdere fases.

Uitgebreid beplantingsplan

Een plan met de exacte plaatsaanduiding en aantallen van de te gebruiken beplanting. We bespreken met u iedere boom, heester en vaste plant en houden rekening met uw wensen van bloeikleuren en geuren. We geven u ook steeds de correcte namen van de planten want dat interesseert elke tuinliefhebber wel.

Detailplan

Op dit plan worden alle nutsvoorzieningen aangeduid: verlichting, waterleiding, drainage. Het vermeldt ook de patronen van de verhardingen.

videos
4.jpg

OP ZOEK NAAR DESKUNDIG ADVIES VOOR DE VORMGEVING VAN UW TUIN?

Wend u dan tot de ervaren tuinarchitecten van Tuinen Vandemaele J in Sint-Eloois-Winkel.

bottom of page